Dröm

För första gången någonsin (vad jag kan komma ihåg iaf) så vaknade jag imorse av att jag grät. Drömde en dröm om min morfar och mormor. Morfar hade fått en propp eller stroke i hjärnan och kom inte ihåg någonting alls. Han kom inte ihåg sina barn eller barnbarn alls. En riktigt obehaglig dröm, trots att morfar är död sedan 1993. Inte en aning om varför jag drömde om dom nu helt plötsligt, kanske deras sätt att påminna mig om att inte glömma bort dom... Som om det skulle hända... Det är 14 år sedan (våren 1993) morfar dog men han är fortfarande i allra högsta grad levande hos mig, precis som mormor som dog hösten 2005.
Morfar Bertil och Mormor EijraFör evigt älskade och saknade
image85

Hemgjord glass

Sara var här igår och vi hade lite tjejkväll. Gjorde en egen glass som hon hittat receptet på i en tidning. Det blev riktigt gott och skönt att äta en glass som inte innehåller en massa tillsatser :-)

Grundrecept glass (ca 1 liter)

1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl socker
1 dl tillsättning, t.ex. kakao/vanilj
3 dl vispgrädde
100 g nötter/choklad/dyl

Vispa samman vatten, socker och tillsättning i en kastrull. Sjud under omrörning några minuterpå svag värme, kyl i vattenbad.

Vispa grädden. Hacka nötter/choklad/dyl och blanda ner det i grädden tillsammans med kall tillsättningssås.

Klä en  skål som rymmer ca 1 liter med plastfolie och häll smeten i formen. Täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 4 timmar.


MUMS! :-)

Sommaren är här! :-)

Splash

Nedräkningen har börjat...

Nu har jag bara 8 arbetsdagar kvar med min antijobbarkompis  innan jag går på semester. Det ska bli så skönt att slippa henne! Hon är väldigt trevlig men hon är så enerverande. Hon tycker säkert detsamma om mig men strunt samma :-) Det ska bli riktigt skönt med semester! Och det ska bli så skoj att träffa min syssling och hennes familj igen :-)

Nybyggnadskarta

Kolla in vår husbyggarblogg :-)

Helgen

I fredags blev vi tomtägare på riktigt, mer om den tillställningen finnes på vår husbyggarblogg :-)

Igår satt jag en hel del med en kompis syskonporträtt. När vi var nere i Småland för några veckor sedan och firade min mammas födelsedag tog Micke foto på syskonen. Dom ska fixas till lite och sen ska ett förstoras upp, födelsedagspresent till hennes pappa. Där blev många hyffsade men hennes halvbror är bara ett par år gammal och det var väldigt svårt att få honom och skratta ordentligt. Detta vart det mest lyckade, jag röstar för att hon ska förstora upp det :-)
image77
Har inte gjort så mycket med det, bara förstärkt färgerna, ljusat upp det, klonat bort nappen Emelie (t.v.) hade i handen, gjort Emelies och Felicias (Felicia t.h.) tänder vitare och softat huden ytterst lite för att få bort lite blemmor och ojämnheter. Är faktiskt ganska nöjd. Dock var bakgrunden i skogen (där vi också tog en massa bilder) bättre men på dem fotona skrattar inte lillkillen alls lika mycket.

Vi var även ute och gick igår en runda. Jag ska jogga/lunka Vårruset på tisdag med jobbet så jag hade tänkt att vi skulle jogga mestadels. Men det gick inte.. Som vanligt fick jag håll i sidan... Det är verkligen inte meningen att jag ska jogga, det är helt enkelt inte min grej :-P

På kvällen åkte jag till Enebyberg i Danderyd och hälsade på en f.d. klasskompis från LHS. Det var hur skoj som helst! Det vart bara vi två, vi grillade och drack en massa vin (lite Baileys blev det också fram på småtimmarna... ;-)
Blev mest prat om läraryrket, husbygge (dom håller på att renovera sitt hus) och bröllop (dom gifter sig 070707). Snälle Micke kom och hämtade mig vid 01-tiden. Nu hoppas jag att det inte dröjer ett år tills vi träffas igen :-)

Idag blir det nog en picnick till Hagaparken. Vi hade först tänkt cykla dit men Micke har jouren denna veckan så det får bli bil dit och datorn får hänga med. Bara jag får ligga en stund i solen och gotta mig så blir jag glad :-)

Imorn eftermiddag kommer kusin Hannis, hon stannar till torsdag morgon. Ska bli riktigt skoj :-)

/Jenny