Inredning

Var på Whyte&Liljas kontor för konsultation i torsdags. Var hur kul som helst och mycket intressant. Vi kom fram till att det blir mycket basfärger (grått, vitt, svart) och att man sedan kan piffa till med gardiner och annat som färgklickar. Blir några fondväggar också, bl.a. i vårt sovrum. Dom hade några stycken som var riktigt snygga men det är ju lite av en prisfråga också...
Idag är bygglovsansökan färdigställd, Micke ska hämta den imornbitti på Myresjöhus kontor. Sedan får vi återigen vänta... Dock måste vi få till ett möte med marksnubben så att vi kan få lite mer hum om vad markarbetet kommer att kosta och hur mycket vi i sin tur kan lägga ut på tillvalen och inredningen.
Glöm inte bort vår
husbyggarblogg, där kommer det upp lite bilder på klinkers och annat inom en snar framtid :-)

Helgen som gick

Fotade ett bröllop i lördags, gick bra. Blev en hel del bra bilder, dom flesta tog Micke men någon av dom jag tog vart också helt ok :)
På kvällen körde vi ner till Södertälje och firade kompis Evelina. Spelade SingStar och Buzz hela kvällen, åkte hem vid kvart i två på natten :-P Buzz vart riktigt skoj, speciellt eftersom jag vann över Micke 3 gånger av 4 ;-)
Igår vart vi bara en sväng till Myresjöhus visningshus i Vallentuna, gick omkring och satt och funderade i nästan en timme och kom på lite grejer som vi ska ta upp med vår säljare nästa gång vi träffs.

Idag vart det föräldramöte, det gick hur bra som helst. Känns SÅ skönt att ha det gjort! :-)

På torsdag börjar C.S.I i USA igen... Har jag sett fram emot hur länge som helst :-)

Idol-uttagning

Alla låter likadant med en jäkla massa wailande och nasalsång! Helt otroligt tråkigt!
Var bara tvungen att få säga det :-) Det finns verkligen ingen originell artist med originell röst kvar i det här landet, Idol borde läggas ner.

Intressant bok

Läste en recension i DN idag som KG Hammar har skrivit. Boken i fråga var Hjalmar Söderbergs "Den förvandlade Messias. Jesus Barabbas II". Den ges nu ut på nytt av ett nystartat förlag och den verkar riktigt intressant, den ska jag läsa när Silmarillion är avklarad :-)

Tolkien

image103Håller på att läsa Silmarillion för andra gången nu. Första gången var för ca 4 år sedan så jag kommer inte ihåg så mycket. Och den gången hängde jag inte med så mycket överhuvudtaget. Nu har jag mer koll och det är faktiskt mycket mer roligare och spännande att läsa den en andra gång. För alla er som är intresserade av Sagan om Ringen är Silmarillion en ganska besvärlig bok emellanåt men helt suverän om man vill ha lite mer kött på benen och mer kunskap om Tolkiens Midgård och allt runtomkring.
Har inte en aning om den har kommit ut i nyöversättning men försök att få fatt i den gamla översättningen (eller försök läs den på engelska, en riktig utmaning!). Har läst delar av den nya översättningen på Ringen-böckerna och jag är inte ett dugg imponerad. Mycket modernare svenska och det ska inte vara det i dessa böcker, det ska vara lite gammalt :-)

Korsett

Nu är korsetten färdig till klänningen! Sydde som en galning hela dagen igår. Ganska nöjd men det syns väl att det är ett hemmabygge :-P Tyget vart ganska svårt att sy i så sömmarna blev inte dom rakaste, men den sitter som hand i handsken! Nu får jag inte gå upp i vikt, bara ner :)Framifrån, från sidan och bakifrån


Innebandy

image97

Ord överflödiga... :D

Schyffert

Jag är säkert den sista som upptäckte den men Schyfferts blogg är helt lysande! Leve den ironiska generationen! Ska bli intressant att se deras projekt på Dramaten :)

Husbygge

Liten uppdatering om husbygget... Det händer... absolut ingenting! Inga ritningar från huvudkontoret, alltså har vi inte skickat in någon bygglovsansökan... :-(
Det enda vi kan se fram emot är mötet med
inredningsarkitekten nästa torsdag och köksarkitekten 8/10. Bättre än ingenting! :)

Husbyggarblogg

Fotboll

Härligt klipp med fotboll på högsta nivå:

image96

Star Wars-klänning

Har äntligen blivit färdig till att fortsätta på klänningen jag ska sy, klippte till bitar i vintras som bara legat i en låda sedan dess. Nu har jag nästan sytt färdigt korsetten, "bara" kjolen kvar... :-P
Bilder kommer snarast :)Förlagan,
ses på Natalie Portman (Padmé i SW).

Våldet i skolan

Det har i DN de närmsta dagarna skrivits artiklar om våldet i skolan och rädslan bland lärare. I några insändare i dagens tidning skrevs det bl.a. om att dagens föräldrar är för släpphänta. Jag kan inte annat än att hålla med! Självklart finns det bra föräldrar också, som har tydliga regler och gränser för sina barn men alltför många föräldrar låter barnen bestämma i hemmet. Ibland är det nog för att föräldrarna inte vet bättre och tror att dom gör sina barn en tjänst, när dom i själva verket gör barnen och sig själva en rejäl otjänst. Ibland är det nog för att föräldrarna har dåligt samvete för att dom t.ex. jobbar för mycket och inte är hemma ofta.
Genom att inte sätta gränser, skapa tydliga regler för sina barn och allra viktigast; att inte vara konsekvent i sitt handlande, blir barnen nonchalanta och respektlösa. Hur många av oss har inte sett följande scenario i affären:

Barn: "Jag vill ha godis!"
Förälder: "Nej, det är torsdag idag, på lördag får du godis."
Barn: "Men jag vill!"
Förälder: "Nej, säger jag! Du får inget godis idag!"
Barn: "MEN JAG VILL, JAG VILL, JAG VILL! DUMMA MAMMA/PAPPA!" Varpå barnet lägger sig ner på golvet och skriker.
Förälder: "Okej då, välj ut en påse godis då..." Varpå föräldern suckar och tittar ursäktande på människorna runt om.

Detta händer minst en gång varje gång jag sätter min fot i en affär. Jag kan absolut hålla med om att det kan vara pinsamt när ens barn lägger sig ner och skriker på golvet men å andra sidan, det är ett barn... Vi har nog alla gjort det själva minst en gång i våra liv. Genom att säga ja till sist lär man barnet att om man gör så, då får man som man vill, även om mamma/pappa säger nej först. Nejet blir verkningslöst och föräldern hade lika gärna kunnat säga ja med en gång.
Gränser och regler ska inte börja sättas när barnet är några år, det bör ske från allra första början.
Säger man nej hela tiden, är konsekvent, så kommer barnet lägga sig ner och skrika några gånger men till sist lär det sig att den metoden inte fungerar. Förmodligen testar det då en annan metod men är det godis endast på lördagar så är det och till sist lär sig barnet att det inte spelar någon roll vad man gör, mamma/pappa har sagt en sak och då är det så. Det spelar ingen roll vad det gäller, är man konsekvent i sin uppfostran tror jag att man vinner väldigt mycket i längden. Man ska inte vara kompis med sina barn, man ska vara förälder.

Men hallå, tänker ni... Du har väl inga barn heller, du har ingen aning om vad du pratar om! Nej, kanske inte men barnuppfostran handlar till stor del om sunt förnuft! Och sånt har jag massor! ;-) Dessutom en hel del utbildning om barns utveckling och hur dom tänker och lär. Det är inte fy skam! Jag är dock helt säker på att jag kommer att göra en hel del bloopers jag också när den dagen kommer, men förhoppningsvis utan "bestående men" hos mina barn :) Det känns också oehört skönt att sambon tänker likadant och har lika mycket sunt förnuft som jag (och han har inte en tillstymmelse till lärarutbildning ;-)

Jobbe...?

Det går hyffsat på jobbet, mycket att tänka på men en riktigt bra erfarenhet :)
Vart dock sjuk i influensa hela förra veckan och det känns :-P Denna veckan har en av kollegorna vart på semester men vi har jäklar i det fixat det galant! :)
Snart är förhoppningsvis gården färdig också, det kommer att underlätta att komma in i rutinerna ännu mer :)