Melodikrysset v. 10

Jag sitter varje lördag (eller ja, ibland i efterhand) och löser Melodikrysset. Och sedan hörs jag och mina föräldrar av någon gång under helgen för att jämföra och hjälpa varandra med lösningen. Oftast är det då också jag som skickar iväg våra lösningar.
Dagens kryss var faktiskt ganska lätt, jag behövde bara googla några gånger ;-)
Så här tror jag iaf att det ska se ut:

Det spelades filmmusik ur Trollkarlen från Oz, en riktig gammal filmklassiker som måste ses.
Olle Adolphson har skrivit och sjöng själv melodin "Trettifyran".
"Den första gång jag såg dig" spelades där orden den och en skulle skrivas in.
Ur den nya Bondfilmen "Casino Royale" spelades ledmotivet "You know my name" med den helt underbare Chris Cornell från Audioslave. Följaktligen var det James Bond som skulle in på respektive plats i krysset.
Det spelades oboe i den klassiska biten och det var om den stygga lilla loppan som Owe Thörnqvist skrivit.
Och så tre stycken sångerskor var med; LeAnn Rimes sjöng "Lovesick Blues", Nina och Kim sjöng "En gång för alla" ur Melodifestivalen 2004 och Anna Ternheim sjöng "Calling Love".
So far so good... Men de övriga tre hade jag lite huvudbry med... Jag kände så väl igen alla melodier men det tog en stund innan "Tulpaner från Amsterdam" dök upp i huvudet. Jag är inte säker på det men jag tror att det är lön som Anders Eldeman är ute efter, kan dock fortfarande inte komma på vad melodin heter. Och till sist fick jag sitta och fundera en stund och stirra på det sista ordet innan jag till slut kom på att musikalen han frågar efter ju är "Teaterbåten".

Det var det hela, ska bli spännande och se hur det gick för mina föräldrar! :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback