Äntligen!

image118

Så har det då dragit igång igen... Det största spektaklet i tv under hela året. Melodifestivalen. Och jag tillhör dom som sitter och tittar fastän jag tycker att det var bättre förr. Jag gillade den levande orkestern och juryns medverkan men jag tittar ändå eftersom jag är så nyfiken.
Och igår fick jag då äntligen höra det klart sämsta bidraget i hela Melodifestivalens långa historia! Med en av de mest frånstötande artisterna som finns. Givetvis pratar jag om Christer Sjögren och hans "I love Europe". Jag skickar hellre Christer Björkman med "Imorgon är en annan dag" eller Markoolio med vilken som helst av hans låtar än den fånige, självgode mannen med den riktigt urusla låten till finalen senare i år.
Mina vänner, ni måste förstå att om han vinner den svenska uttagningen så måste jag emigrera. Och inte bara till ett annat land eller en annan världsdel, nej; till en annan planet. Vete fan om Pluto är tillräckligt långtifrån, jag skulle nog satsa på en annan galax...
Ni som känner mig vet att Carola inte direkt tillhör mina favoriter numera men jag skickar hellre henne och Andreas Johnson än Sjögren. Jag har också en stark känsla av att det är mellan dem plus någon till som slutsegern kommer att utkämpas.
Ingela Pling Forsman är en respekterad låtskrivare från min sida men i samma ögonblick jag såg henne sitta vid Sjögrens bord som en av upphovsmännen så sjönk hon som en sten i mina ögon. Det trodde jag verkligen inte om henne.

Annars bjöd inte delfinalen på något vidare skojigt i musikväg. Riktigt släta, intetsägande bidrag och den lilla tjejgruppen som sjöng om nån hönsnätsbur... Jag blir så trött... Och tjejens sångförmåga orkar jag inte ens kommentera.
Jag är ingen sångfågel precis men jag ställer inte upp i Melodifestivalen heller ;-) Ibland undrar man verkligen under vilken sten dom har hittat en del bidrag och artister... :-P
Kvällens två behållningar var helt klart klippen med Hipp Hipp-duon Johan Wester och Anders Jansson och givetvis Sveriges nya komiska stjärna, Björn Gustavsson. Har bara hört talas om honom innan (ja, jag är lite efter) men det lilla jag såg igår vart ju hur kul som helst. Jag förstår varför tjejerna skrek sig hesa, han är ju en liten söt pojke. Och jag har ju svårt att stå emot pojkar med lockigt hår och göteborgsdialekt ;-) Ser fram emot de andra programmen!
image117
Bild från svt.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback