Utflykt till Birka

Förra söndagen gjorde vi en dagsutflykt till Birka/Björkö med kompisar Ewe, Daniel och Lisa. Helt underbart även om vädret började med mulet så blev det bra sen.
Vi åkte från Södertälje med ångbåten Ejdern. Även om det tog en hiskelig tid var det värt att stiga upp kl 7 en söndagmorgon :-)


EjdernNär vi kom ut gick vi rundvandringen som ingick i båtpriset. Den tog drygt 1 & 1/2 h och tack vare en superduktig guide var det väldigt intressant.
Efter det vart det lunchdax, 167 spänn för en färskpotatissallad med rostbiff eller gravad lax med dillstuvad färskpotatis. Inte oväntat att det skulle vara så höga priser men man får passa på att göra sådana grejer innan man har familj ;-)
Efter en liten egen kort rundvandring upp på kullen med minnesmärket över missionären Ansgar (var ditsänd för att omvända invånarna till kristna). Fantastisk utsikt men även fantastiskt blåsigt ;-P


Allihopa i blåsten (tjejen i svart tillhörde inte vårt sällskap).


På väg ner


Jag sitter och löser korsord på vägen hem :-)

Det var en underbar dag, totalt avslappnande och alldeles lagom. Tack vare mycket trevligt ressällskap och till slut även bra väder :-)
Och vi kom fram till att vi måste göra sådana grejer mycket oftare!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback